Атланта кроз драму до кључне победе, Богдановић убацивао тројке

Српски кошаркаш је двоцифреним учинком дао допринос за тријумф Хокса против Кливленда

Кошаркаши Атланте уписали су изузетно важну победу у борби за што бољу стартну позицију пред плеј-ин и плеј-оф, пошто су на домаћем паркету савладали Кливленд 120:118.

Екипа којој је свој допринос дао и репрезентативац Србије Богдан Богдановић стигла је до тријумфа у драматичној завршници.

Атланта је имала и двоцифрену предност у неколико наврата током сусрета, али предвођени Донованом Мичелом са чак 44 поена, Кавилирси су претили домаћем тиму да направе велики преокрет.

Ипак, вођени Дежонтеом Марејем са 29 поена и Оњеком Оконгвуом са 21 поеном, Атланта је успела да издржи и сачува осмо место на табели Источне конференције. Богдан Богдановић је забележио 12 поена, а највише је допринео шутевима са дистанце - погодио је три тројке из шест покушаја.

Атланта сада има скор 38-38, идентичан као и деветопласирани Торонто, у великој борби која се води за бољу позицију пред плеј-ин. За то време, одиграно је још пет мечева у НБА лиги.

Алексеј Покушевски је забележио само једну асистенцију у поразу Оклахоме против Шарлота 134:137, а госте је до победе водио Пи-Џеј Вашингтон са 43 поена.

Голден Стејт Вориорси су савладали Њу Орлеанс 120:109, Мемфис је био бољи од Орланда 113:108, док је Торонто био бољи од Мајамија 106:92. И на крају, Вашингтон Визардси су били убедљиви против Бостона 130:111.