Спорт

Ферстапен: Срећан сам због прве победе у Аустралији

Актуелни светски шампион у Формули један возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен изјавио је да је срећан због прве победе на Великој награди Аустралије, која је данас одржана на стази "Алберт парк" у Мелбурну, преноси Би-Би-Си
Ферстапен: Срећан сам због прве победе у АустралијиGetty © Mark Thompson / Staff

Ферстапен је ВН Аустралије стартовао са пол позиције, а на крају је стигао до победе, иако је трка у Мелбурну обиловала бројним инцидентима. Трка је три пута била прекидана.

"Имали смо јако добар темпо данас и победили смо, што је наравно најважније. Имао сам врло лош старт и био сам опрезан - ја сам имао пуно тога да изгубим, а они пуно тога да добију. Мислим да је темпо болида био брз. Што се тиче црвених застава, за прву разумем, али другу не баш... Сјајно је победити овде, моја прва победа овде, и јако сам срећан", рекао је Ферстапен.

Друго место освојио је возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон.

"Трка је била луда. Велико хвала свима у Аустралији и Мелбурну. Имао сам најбољу недељу. Време је било невероватно. Ова стаза наставља да пружа сјајну представу. Хвала свима у фабрици. Можемо смањити заостатак, биће тешко, али не и немогуће", истакао је Хамилтон.

Трећа позиција припала је возачу Астон Мартина Шпанцу Фернанду Алонсу, који је у Мелбурну стигао до 101. победничког постоља.

"Данас смо имали ролеркостер. Многе ствари које су се десиле на почетку и у последњих пола сата је било тешко разумети... Имали смо стварно среће, трећа и четврта позиција за екипу су невероватна недеља", рекао је Алонсо.

Ферстапен држи прво место у генералном пласману возача са 69 бодова, док је други његов тимски колега Мексинанац Серхио Перез са 54.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 30. априла за Велику награду Азербејџана.

image
VV inauguration
banner