Рускиња поразила Украјинку - покварила јој повратак после одсуства због порођаја

Московљанка која представља Казахстан била је боља од некада треће тенисерке света

Украјинка Елина Свитолина вратила се на тениске терене после годину дана, након што је направила прекид у каријери због трудноће.

Ипак, њен повратак на турниру у Чарлстону није био успешан, пошто је у првом колу турнира у САД изгубила од рођене Московљанке која представља Казахстан, Јулије Путинцеве.

Путинцева је Свитолину савладала после преокрета 2:1, по сетовима 6:7, 6:2, 6:4 и тако елиминисала некада трећу тенисерку света.

Свитолина је у октобру прошле године добила дете са француским тенисером Гаелом Монфисом, са којим је и у браку, а у протеклих годину дана била је једна од најгласнијих украјинских спортисткиња која је позивала на суспензије руских и белоруских спортиста због рата у Украјини.

Путинцева, Рускиња која је 2012. прихватила казахстански пасош и представља ту земљу, у другом колу турнира у Чарлстону играће против Рускиње Екатерине Александрове.

Иначе, још једна Рускиња је била боља од Украјинке у Чарлстону. Ана Калинскаја је савладала Калињину 7:6, 6:4 и такође се пласирала у друго коло турнира.