Спорт

Алкараз не игра у Монте Карлу због две повреде - Ђоковић још бар месец дана први на свету

Ова вест требало би да значи да ће Новак Ђоковић макар до краја априла остати на челу АТП листе
Алкараз не игра у Монте Карлу због две повреде - Ђоковић још бар месец дана први на светуGetty © Al Bello / Staff

После Рафаела Надала, ни Карлос Алкараз неће ове године наступити на мастерс турниру у Монте Карлу, потврдио је 19-годишњи тенисер.

Убрзо након што је легендарни Надал саопштио да због повреде још увек не може да се врати на терен, и доскорашњи први тенисер света је саопштио да мора да одустане од доласка у Кнежевину Монако.

Након одличне серије такмичења, титула у Буенос Ајресу и Мајамију, финала у Рио де Жанеиру и полуфинала у Мајамију, Алкараз ће ипак морати да неко време паузира.

"После два месеца у иностранству, срећан сам да сам се вратио кући, али тужан што сам последњи меч у Мајамију завршио са физичким нелагодама. После посете мом доктору и тестирања, нећу моћи да се такмичим у Монте Карлу и тамо започнем сезону шљаке. Имам пост-трауматски артритис у левој шаци и мишићну нелагодност у кичми који захтевају одмор како бих се припремио за све што ми предстоји", написао је Алкараз на свом званичном Твитер профилу.

Ово значи и да ће Новак Ђоковић засигурно још коју седмицу дуже бити најбољи тенисер света. Србин је обезбедио себи прво место на АТП листи и наредне недеље, а због одсуства Алкараза у Монте Карлу, први ће бити и после тог турнира. То вероватно значи и да ће Ђоковић успети да макар до краја априла буде на првом месту, док на ред не дођу мастерси у Мадриду и Риму.

Иначе, поред Надала и Алкараза, и Канађанин Феликс Оже-Алијасим је у уторак потврдио да неће учествовати у Монте Карлу.

image