Алкараз не игра у Монте Карлу због две повреде - Ђоковић још бар месец дана први на свету

Ова вест требало би да значи да ће Новак Ђоковић макар до краја априла остати на челу АТП листе

После Рафаела Надала, ни Карлос Алкараз неће ове године наступити на мастерс турниру у Монте Карлу, потврдио је 19-годишњи тенисер.

Убрзо након што је легендарни Надал саопштио да због повреде још увек не може да се врати на терен, и доскорашњи први тенисер света је саопштио да мора да одустане од доласка у Кнежевину Монако.

Након одличне серије такмичења, титула у Буенос Ајресу и Мајамију, финала у Рио де Жанеиру и полуфинала у Мајамију, Алкараз ће ипак морати да неко време паузира.

"После два месеца у иностранству, срећан сам да сам се вратио кући, али тужан што сам последњи меч у Мајамију завршио са физичким нелагодама. После посете мом доктору и тестирања, нећу моћи да се такмичим у Монте Карлу и тамо започнем сезону шљаке. Имам пост-трауматски артритис у левој шаци и мишићну нелагодност у кичми који захтевају одмор како бих се припремио за све што ми предстоји", написао је Алкараз на свом званичном Твитер профилу.

Ово значи и да ће Новак Ђоковић засигурно још коју седмицу дуже бити најбољи тенисер света. Србин је обезбедио себи прво место на АТП листи и наредне недеље, а због одсуства Алкараза у Монте Карлу, први ће бити и после тог турнира. То вероватно значи и да ће Ђоковић успети да макар до краја априла буде на првом месту, док на ред не дођу мастерси у Мадриду и Риму.

Иначе, поред Надала и Алкараза, и Канађанин Феликс Оже-Алијасим је у уторак потврдио да неће учествовати у Монте Карлу.