Спорт

Де Лаурентис: Морамо се решити криминалаца са трибина

Председник Наполиja Аурелио де Лаурентис позвао је италијанске власти да усвоје законе као што је то урадила некадашња британска премијерка Маргарет Тачер, која је крајем 80-их година прошлог века зауставила нереде навијача у Енглеској
Де Лаурентис: Морамо се решити криминалаца са трибинаGetty © Francesco Pecoraro

Навијачи Наполија изазвали су пре два дана нереде током и после дерби меча 28. кола Серије А са Миланом (0:4), који је одигран у Напуљу. 

"Не, нисам нимало забринут због пораза. У фудбалу, баш као и у животу, побеђујеш и губиш. На крају се броји само коначан резултат", рекао је Де Лаурентис.

Он је истакао да је тужилаштво у Напуљу покренуло поступке против навијача, који су изазвали нереде на стадиону "Дијего Армандо Марадона".

"Надам се да ће навијачи одговарати за нереде. Ово је прича која траје 50 година. Све док у Италији не направимо оно што је урадила Маргарет Тачер у Енглеској имаћемо проблеме. То нису навијачи, него криминалци, који долазе на стадион да мрцваре нормалне навијаче и породице са децом", истакао је Де Лаурентис.

Италијански медији подсећају да је Маргарет Тачер осамдесетих година прошлог века, између осталог, на британским стадионима и око њих увела низ ограничења како би сузбила навијачке немире.

Насилници су кажњавани затвором, а у потпуности је забрањен унос алкохола на стадионе, а полицији су дозвољене репресивне мере према пијаним навијачима.

Упркос тешком поразу, Наполи је убедљиво први на табели Серије А са 71 бодом.

image