О'Нил не жели да Јокић добије МВП награду: Надам се Ембиду, али нисам сигуран

Легендарни Шекил О'Нил је коментарисао нејасан критеријум приликом одређивања добитника награде за најкориснијег играча НБА лиге

Остала су само још два кола до краја регуларног дела сезоне НБА лиге, после чега ће почети плеј-оф. У том периоду постаће познато и ко ће бити проглашен за МВП-а за сезону 2022/23.

Претходне две године ту награду је заслужио Никола Јокић, а легендарни Шекил О'Нил се нада да ће овог пута то признање припасти Џоелу Ембиду, кошаркашу Филаделфије.

Јокић и Ембид се налазе међу највећим кандидатима за ту награду, уз од раније двоструког освајача признања, Јаниса Адетокумба. Дебата увелико траје, а славни О'Нил има свог фаворита.

"Импресиван је заиста, али проблем је нејасан критеријум. Да ли се гледају победе или само статистика? Морате да гледате на Јаниса и Милвоки, они имају прво место, Денвер такође. Надам се да ће Ембид освојити и та партија ми је учврстила одлуку. Судећи по новим правлима, нисам сигуран", рекао је О'Нил, алудирајући на недавну партију Ембида када је постигао 52 поена и забележио 13 скокова.

Ембид у просеку бележи 33,3 поена, 10,2 скокова и 4,2 асистенције, док је Јокићев просек 24,8 поена, 11,9 скокова и 9,9 асистенција.