Спорт

Тадић: Фудбал ћу играти докле год ми буде забавно

Фудбалер и капитен Ајакса и фудбалске репрезентације Србије, Душан Тадић, изјавио је да ће играти фудбал док год му буде зававно и открио да би једног дана волео да буде тренер славног амстердамског клуба.

„Не знам шта ће бити у будућности, али важно ће ми бити да се бавим послом који ће да ме испуњава, да ми буде забаван. Фудбал ћу играти док будем имао могућност да се забављам. Тако да сам тренутно фокусиран само на то. Касније ћемо видети. У принципу, желео бих да будем тренер. Да ли бих волео да водим Ајакс? Да, наравно. Али прво морам да научим толико тога, па тек онда да седнем на клупу“, рекао је Тадић у „Ајакс лајф“ подкасту.

Српски репрезентативац о Амстердаму је имао само речи хвале, иако је недавно имао непријатно искуство када су га пљачкаши напали испред његовог дома.

„Није превелики, сјајан је град. Додуше, понекад се дешавају ствари које те терају да се склањаш... Али, углавном то је диван град. Увек сам говорио да желим да живим у граду из ког је мој клуб. Не би ми било нормално да играм за Ајакс, а живим негде другде. Морам да живим у Амстердаму“, поручио је Тадић.

Офанзивни везиста „орлова“ у Амстердам је стигао у јулу 2018. године из Саутемптона за суму од 13,7 милиона евра.

Тадић је за Ајакс одиграо 208 утакмица и постигао 94 гола уз 98 асистенција.

Колико је Тадић популаран у Холандији сведочи и чињеница да је холандски новинар Зелден Целндерник написао књигу о њему која се зове „Тадић - ултимативни професионалац“ и говори о посвећености фудбалу српског репрезентативца.

image
VV inauguration
banner