Спорт

Спектакл у Лиги шампиона: Бајерн на Манчестер сити, нови дуел Гвардиоле и Тухела

У првим четвртфиналним мечевима Лиге шампиона састају се Манчестер сити и Бајерн, односно Бенфика и милански Интер. Утакмице су на програму у 2100, кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем поратлу
Спектакл у Лиги шампиона: Бајерн на Манчестер сити, нови дуел Гвардиоле и ТухелаGetty © Dan Mullan

Иако би многи желели да гледају ове тимове у финалу, жреб Лиге шампиона спојио је Манчестер сити и Бајерн два степеника раније.

У "финалу пре финала" састају се две екипе које немају пораз у Лиги шампиона ове сезоне.

Екипе од којих се много очекивало (а и даље се очекује) у овој сезони, па би пораз у овом двомечу био велики неуспех, како за једне, тако и за друге.

Менаџер Манчестер ситија, Пеп Гвардиола, пре "грађана" водио је управо Бајерн, са којим, ипак, није успео да се домогне европског трона.

"Бајернов тим није прављен да би гледао шта ће се десити у реваншу. Прављен је да дође овде и да победи. Из мог искуства када сам био тамо, знам да није битно где играш - мораш свуда да будеш Бајерн. Мораш да пробаш да победиш. Ако се бране више него обично, то је зато што играју добро. Не мислим да ће Бајерн доћи овде, седети, бранити се 90 минута, правити две или три контре и онда да ће гледати шта ће бити у Минхену", истакао је Гвардиола.

Сити је у сјајној форми - везао је осам победа, док са друге стране, Бајерн има не тако бајан период иза себе.

Недавно су, неочекивано, сменили Јулијана Нагелсмана, а на његово место довели Томаса Тухела.

Некадашњи тренер Челсија и ПСЖ-а је стартовао победом у дербију над Дортмундом, али је зато испао из Купа од Фрајбурга у четвртфиналу.

"Врло је јасно како игра Манчестер сити. Пеп је ту шест-седам година и то је врхунац европског фудбала. Они су 'златни стандард'. А на све то, у одличној су форми", рекао је Тухел.

Гвардиола и Тухел су се до сада састали десет пута - више победа је однео Шпанац, али је Немац био успешнији у најзначајнијем мечу - финалу Лиге шампиона.

У другој данашњој утакмици, Бенфика ће на свом терену дочекати Интер.

Уз Сити и Бајерн, Бенфика је трећи тим који ове сезоне није осетио горчину пораза у Лиги шампиона.

Бенфика улази као благи фаворит у први меч четвртфинала Лиге шампиона против Интера, који није остварио победу на последњих шест мечева у свим такмичењима.

Португалски медији наводе да ће Бенфика бити ослабљена, пошто ће на овој утакмици играти без Јулијана Дракслера, Александра Баха, Гонзала Гедеша и Михаила Ристића.

Италијански медији наводе да Ромелу Лукаку највероватније неће бити у стартној постави Интера, док су Милан Шкринијар и Хакан Чалханоглу под знаком питања за меч у Лисабону.

Оба меча се играју од 21.00, кретање резултата и ток оба меча можете пратити на нашем порталу.

image