Ђоковић одрадио посао против Руса - мало мучења, па победа у Монте Карлу

Најбољи тенисер света је уписао тријумф у првом мечу на шљаци ове сезоне

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло мастерса у Монте Карлу, пошто је савладао Ивана Гахова 7:6, 6:2.

Ђоковић је против 198. тенисера света из Русије имао доста проблема у првом сету, али је успео да максималним резултатом реши меч у своју корист.

Новак је у првом мечу на шљаци ове сезоне играо против играча који није требало да учествује ни у квалификацијама за Монте Карло, али је сплетом срећних околности стигао на турнир и уписао три победе пре овог сусрета.

Гахов, који је истицао да му је Ђоковић идол, показао је одличан ниво игре, док се Србин мучио и није успевао да пронађе свој прави ритам. Ипак, у другом сету је направио два узастопна брејка, па је за сат и 47 минута игре стигао до тријумфа.

Ђоковић у трећем колу игра против једног од двојице Италијана. Лоренцо Музети и Лука Нарди ће у среду играти меч и одлучити ко ће у четвртак на мегдан најбољем играчу света.

11. апр 2023 • 18:01

Победа Ђоковића 7:6, 6:2!

Новак Ђоковић је савладао Руса Ивана Гахова, дебитанта на мастерс турнирима. Славио је 7:6, 6:2 у другом колу мастерса у Монте Карлу - било је мучења у првом сету, али после је све дошло на своје место и најбољи тенисер света је уписао 16. тријумф ове године.

У наредном колу га чека Италијан - или Нарди или Музети.

Још само два гема - 4:2

Потврђује Ђоковић онај брејк лагано освојеним гемом на свој сервис. Све је ближи пласману у треће коло.

Ево брејка, Новак води 3:2

Почео је Ђоковић драстично да форсира ударце на бекхенд Гахова, а после дупле грешке, најбољи тенисер света стиже до предности брејка. Сада само још да то и потврди.

Наставља се без брејка - 2:2

И наредна два гема другог сета су била мирна, без драме и без брејк прилика. Ђоковић изједначава на 2:2.

По један гем на обе стране - 1:1

Миран почетак другог сета. Рус узима први, Србин други гем. У једном тренутку чак се чула и опаска Ђоковића када је гласно рекао "Сви против мене проиграју".

И заиста, Гахов данас не игра као да је 198. играч света.

Ђоковић осваја први сет - 7:6!

Тешком муком, далеко од свог нивоа игре, али Новак Ђоковић стиже до вођства - било је 7:5 у тај-брејку, искористио је трећу сет лопту.

Можда ово буде и добро за Новака да се што пре навикне на спору подлогу, али далеко је ово од оног Ђоковића на ког смо навикли.

Гледаћемо тај-брејк!

Новак је до сада освојио 300 тај-брејкова у каријери, изгубио их 160, а сада ће морати још једном да игра одлучујући гем пошто је Гахов сачувао свој сервис и стигао до 6:6.

Ђоковић води 6:5

По један гем на обе стране, а онда је било 0:30 на сервис Србина у 11. гему. Ипак, успева Ђоковић да смири игру и освоји још један гем. Гахов ће сада сервирати за останак у првом сету.

Новак узвраћа истом мером - 4:4!

Експресна реакција најбољег играча света, који је одмах стигао до везаних брејк лопти и другу успео да искористи. Сада ће поново Новак бити на сервису.

Шок у Монте Карлу - Гахов стиже до брејка!

Овај 198. тенисер света је направио брејк, води 4:3 и у следећем гему ће сервирати! Новак не игра на довољно добром нивоу у свом првом мечу на шљаци и мораће да подигне ниво игре против мотивисаног Руса.

И Гахов се извукао - 3:3

Штета за овај гем, и Новак је имао 15:40 на сервис ривала. Ипак, дебитант на мастерсима је два пута одлично сервирао баш када му је то било најпотребније.

Новак спасио две брејк лопте - 3:2

Успео је Ђоковић од 15:40 на свој сервис да ипак освоји тај гем. Није било једноставно, али је чврстом игром градио поене којим није дозволио Русу да поведе.

Пре тога су оба играча лако освајала гемове на своје сервисе.

Успева Гахов да стигне до 1:1

Десет минута игре у прва два гема. У овом на сервис Руса је у пар наврата био резултат 40:40, али Гахов успева да сачува гем.

Ђоковић осваја први гем у мечу

Стартовао је меч у Монте Карлу, а Ђоковић на свој сервис стиже до првог гема. Сигурна игра за сада.

Ђоковић и Гахов на терену

Србин и Рус су изашли на терен и ускоро почиње загревање, а за десетак минута и сам меч на Централном терену у Монте Карлу.

Када ће Новак бити на терену?

Меч Ђоковић - Гахов заказан је после дуела Андреја Рубљова и Хајмеа Мунара, а тамо је тренутно у току трећи сет.