Младе Српкиње победиле, али остале без историјског пласмана на Европско првенство

Ниједна женска фудбалска селекција Србије до сада није играла ни на једном завршном турниру, а ово је била одлична прилика да се тај пост коначно прекине

Женска омладинска фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира на Европско првенство за играчице до 19 година.

Србија је у уторак победила домаћина турнира селекцију Пољске 4:3 у мечу последњег, трећег кола групе А2 завршног круга квалификација за пласман на Европско првенство у узрасту до 19 година.

Два гола за Србију постигла је Нина Матејић у 54. и 63, а по један погодак дали су Ања Јестровић у 17. и Мартина Циган (аутогол) у 65. минуту. У селекцији Пољске у листу стрелаца уписали су се Никол Јендржејчик у осмом, Катја Скупијен у 72. и Патрицја Сарапата и 87. минуту.

У другом мечу трећег кола групе А2, селекција Чешке је победила Швајцарску 1:0. Србија је на крају освојила друго место у групи са шест бодова, колико има и првопласирана Чешка. Међутим, Чешкој је припала прва позиција због бољег међусобног скора са Србијом.

Србија је у првом колу изгубила од Чешке 2:1, а у другом је надиграла Швајцарску са 2:1. Европско првенство ће бити одржано од 18. до 30. јула у Белгији, а ово је била одлична прилика за наше девојке да се нека српска женска селекција по први пут у историји пласира на неки од завршних турнира.