Спорт

Све је спремно за Српска опен – свечано отворен тениски комплекс у Бањалуци

У Бањалуци је одржана свечана манифестација отварања тениског комплекса намењеног за турнир "Српска опен" који ће, осим Новака Ђоковића, угостити и остала велика имена из света тениса
Све је спремно за Српска опен – свечано отворен тениски комплекс у Бањалуци© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

"Наши клинци из Бањалуке, Републике Српске, али и Србије и целог региона имаће прилику да тренирају и раде у овом прелепом комплексу, и направе прве кораке у овом планетарно популарном спорту", рекао је Бојан Вујић, председник Организационог одбора турнира Српска опен, на отварању спортског комплекса у Бањалуци.

За само неколико месеци, уз подршку институција  Републике Српске и Бањалуке, изграђен је комплекс који ће задовољити све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу.

"Хвала Новаку Ђоковићу који је веровао да ће једног дана доћи у Бањалуку и играти велики турнир, а ми га нисмо изневерили'', рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

"Ово је успех свих нас. Града, Владе Српске, свих снага који желе добро Републици Српској", нагласио је Додик.

Председник Српске је истакао значај једног оваквог објекта због генерација које долазе.

"Направили смо овакав центар и предајемо га генерацијама које долазе. Ово је доказ да све можемо када хоћемо. Ово заслужује Бањалука и Република Српска, јер када све ово погледате около, пре 15-20 година готово да није било ништа", истакао је Додик.

Додик је нагласио и да је Српска опен само први у низу корака који следе.

"Величанствено је данас, у овом тренутку, бити Бањалучанин, грађанин Републике Српске и Србин на догађају отварања тениског комплекса за турнир Српска опен", изјавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Станивуковић је нагласио да је ново здање понос Бањалуке и Републике Српске.

Уприличен је и свечани ватромет у част отварања тениског комплекса.

image