Неочекивано брзо: Ђоковић елиминисан са турнира у Монте Карлу

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић елиминисан је у осмини финала Мастерса у Монте Kарлу пошто је после велике борбе и једночасовне паузе због кише поражен од Италијана Лоренца Музетија 1:2 (6:4, 5:7, 4:6) у мечу који је трајао два сата и 56 минута, а обележили су га лоши сервиси оба играча, као и неоправдани звиждуци публике Србину

Ђоковић је боље отворио меч и већ у четвртом гему стигао до брејка, али је одмах затим Италијан узвратио рибрејком.
Србин је међутим у наредном гему опет направио брејк, да би код вођства 5:3, на сервис Музетија, имао две сет лопте, али их није искористио.

У следећем гему имао је Ђоковић још једну сет лопту, али не само да је није искористио, него је дозволио Италијану да преокрене и направи брејк.

Ипак, у наредном гему Ђоковић стиже до нових сет лопти, а искористио је трећу у том гему, а укупно шесту за вођство 1:0.

Други сет је почео брејком Музетија. Две брејк-лопте Италијан није искористио, али трећу јесте.
Узвратио је међутим Новак новим брејком већ у следећем гему. Трећи гем је поново припао Музетију који је опет успео да одузме сервис Србину, да би у четвртом опет Новак вратио брејк.

Затим је коначно прекинута серија од шест гемова у низу са брејком, па је Новак повео 3:2, а одмах затим новим брејком и 4:2. Италијан се ипак није предавао и успео је да новим брејком смањи на 4:3, а затим и изједначи на 4:4, а затим трећим везаним освојеним гемом стигне до потпуног преокрета и шансе да сервира за 1:1 у сетовима.

У том деветом гему другог сета Новак је био оштећен за поен, тражио је корекцију која није направљена, а публика му је звиждала иако се испоставило да је био у праву. Ђоковић је у следећем гему поново направио брејк за 5:5, али је невероватним, 14. брејком укупно у мечу, Музети повео 6:5, да би затим коначно стигао до изједначења у сетовима.
На старту трећег сета, код резултата 1:1, почела је јака киша, која је изазвала једночасовну паузу.

После наставка меча, до 3:3 није било брејкова, али је онда Италијан успео да узме Новаку сервис и поведе 4:3, а затим и потврди брејк и стигне до 5:3.

У наредном гему је Музети имао две везане меч лопте, али је Србин обе спасио, а затим пропустио и брејк лопту. Италијан је искористио четврту меч лопту и стигао до једне од највећих победа у каријери.

Музети ће у петак у четвртфиналу играти против земљака Јаника Синера.

13. апр 2023 • 19:49

Италијан близу победе

Музети је потврдио брејк и води са 5:3. Ђоковић сервира за останак у мечу.

Брејк Музетија

Музети је направио брејк и повео са 4:3 у трећем сету. Италијан је имао 0:40, Новак је спасао прву брејк лопту, али не и другу.

Meч настављен

После два сата паузе играчи су опет на терену

Прекид меча

У Монте Карлу лије јака киша због чега је судија при резултату 40:30 за Новака одлучио да прекине меч. Оба играча су отишла у свлачионицу.

Други сет Музети - 5:7!

Идемо у трећи сет овог меча напорног за гледање! Музети је феноменалним сервисима успео да освоји сет у ком је виђено чак девет брејкова.

Све то подсећа више на ВТА тур, а Ђоковић ће сада морати у одлучујућем сету да подигне ниво игре.

Катастрофа Новака - 5:6

Ово је седми пут данас да Музети прави брејк против Новака Ђоковића. И то сада без изгубљеног поена и сервираће за освајање другог сета, по други пут.

Ђоковић се извукао - 5:5

Било је 5:4 и 30:0 за Музетија на његов сервис, али на крају смо ипак стигли до 13. брејка у мечу. Ђоковић осваја четири поена заредом и сада је поново у доброј ситуацији да меч заврши у два сета.

Музети ће сервирати за освајање сета - 4:5

Музети је у серији гемова! Било је 4:2 за Новака и Србин је био на сервису, али од тада је два пута изгубио гем на свој сервис, а укупно три у низу. Сада ће Италијан својим сервис гемом моћи да уведе меч у трећи сет.

За неверовати... Нови брејк Музетија - 4:3

Сервирао је Новак за 5:2, али не вреди, поново ужасан гем на његов сервис и Музети се враћа.

Ђоковић се "одлепио" - 4:2

Новак је изгледа направио "брејк" тиме што је освојио гем на свој сервис, а онда је заправио направио брејк у наредном гему, на сервис Музетија. Сада ће при резултату 4:2 сервирати.

Тешко је пребројати брејкове - 2:2

И опет брејк, сада Ђоковић још једном узвраћа ударац. Било је 30:0 за Музетија, али ни то није довољно. Девети брејк у 14 гемова, од тога шест заредом.

Докле више брејкови? Музети опет води

Имао је Новак гем лопту на свој сервис, али није успео да га освоји, па је Музети још једном стигао до брејка. Ствари се сада тако одвијају да је теже стићи до гем лопте, него до брејк лопте...

И опет брејк, сада Новака - 1:1

Невероватно колико брејкова, сада Ђоковић четврти пут прави брејк у последњих пет сервис гемова Музетија. Јако лош тенис, време нимало не помаже играчима.

Брејк Музетија - 0:1

Лош сервис гем Новака још једном - ово је шести брејк у 11. гему у мечу. Музети стиже до предности на старту другог сета.

Први сет Ђоковић - 6:4!

Ево га напокон! Новак Ђоковић је искористио тек шесту меч лопту, у трећем различитом гему у којим је стизао до њих, и успео да направи брејк вредан освајања првог сета - 6:4.

Стигао је до 0:40 врло брзо, уз неколико лепих поена, али је потом искористио тек трећи од наредна три поена.

Новак пропустио и трећу сет лопту - 5:4

Нови брејк, сада се Музети извукао! Имао је Ђоковић још једну сет лопту, трећу укупно, али не само да је није искористио, већ је допустио да Италијан потом са два винера продужи први сет. Штета...

Новак пропустио две сет лопте - 5:3

Било је пар прилика на сервис Италијана да се раније заврши први сет, али их није искористио. Зато ће у наредном гему сервирати за његово освајање.

Серија брејкова - Ђоковић опет води, 4:2

Ако је Новаков гем био лош, овај Музетијев је био катастрофалан. Две грешке из форхенда, па две из бекхенда, и Ђоковић стиже до другог брејка на мечу.

Лош гем - Музети "враћа" брејк, 3:2

Био је ово јако лош сервис гем за Новака, који је одмах после направљеног брејка претрпео исти. Слабије сервира, изузетно је ветровито и очито се још није привикао на услове.

Ево брејка - 3:1 Ђоковић

Одличан гем за Новака, који је успео да стигне до веће предности. Неколико одлично узвраћених сервиса Музетија и то је први брејк на мечу.

Гем за гем - 2:1

Доста је ветровито данас у Монте Карлу, па има и неких неочекиваних грешака, али нема још увек брејкова. После одличног гема за Музетија, и Новак сигурно поново стиже до предности.

Ђоковић забринуо бандажом око лакта - 1:0

Почео је меч, Новак је на свој сервис стигао до првог гема у мечу, али све брине бандаж који носи око лакта десне руке. То је она рука на којој је давних дана имао хируршку интервенцију, а сада из неког разлога око ње мора да стоји бандаж.

Ђоковић је на терену

Србин и Италијан почињу загревање и ускоро ће стартовати њихов окршај.

Против Италијана, а Италијан чека

Новак Ђоковић игра против Музетија, а уколико слави, у четвртфиналу га чека још један Италијан, Јаник Синер. Он је у четвртак спасио меч лопту против Хуберта Хуркача и успео да слави у три сета.