У Хрватској погинуо познати возач - Ирац није преживео рели тренинг

Вест о трагедији прво су пренели хрватски медији, а потом су и из Светског рели шампионата потврдили да је Ирац изгубио живот

Возач фабричког тима Хјундаи Ирац Крег Брин погинуо је у петак током тренинга за Хрватски рели, пошто је око 12.40 часова излетео са пута и ударио у дрво на путу између Старог Голубовца и Лобора, потврђено је из Светског рели шампионата (ВРЦ).

Хрватски медији су раније пренели да је Брин преминуо на лицу места пошто је излетео са пута и ударио у дрво, док је његов сувозач Џејмс Фултон прошао без повреда.

"Породица ВРЦ је шокирана и тужна због смрти Крега Брина. Наше мисли су у овом невероватно тужном тренутку са породицом и пријатељима Крега Брина", саопштено је из ВРЦ. Компанија Хјундаи мотоспорт такође се огласила на друштвеним мрежама.

"Хјундаи мотоспорт са дубоким болом потврђује да је Брин изгубио живот у несрећи током тест вожње уочи Хрватског релија. Сувозач Џејмс Фултон је прошао без повреда у несрећи која се догодила данас око поднева. Хјундаи мотоспорт упућује саучешће Креговој породици, пријатељима и његовим многобројним навијачима", навели су из Хјундаија.

Хрватска полиција је навела да ће више података о овој несрећи саопштити по завршетку истраге. Брин је био седми у генералном пласману возача у ВРЦ са 84 бода. Прво место држи возач Тојоте Финац Кале Рованпера са 255 бодова.

Брин је прошле године био четврти на Хрватском релију. Он је најбољи пласман ове сезоне остварио на Релију Шведске када је заузео друго место. Рели Хрватске у оквиру Светског рели шампионата (ВРЦ) требало би да буде вожен од 20. до 23. априла.