За опроштање од Евролиге: У драматичној завршници Звезда срушила Фенербахче

Kошаркаши Црвене звезде су победили Фенербахче после продужетка (91:89, у регуларног току 79:79) у мечу последњег, 34. кола регуларног тока Евролиге, па су петом узастопном победом у одличном ритму окончали учешће у елитном такмичењу

Гости су боље отворили меч, али је Звезда серијом 10:0 средином друге деонице стигла до преокрета и вођства 41:39 на полувремену.

У другом полувремену Фенербахче је углавном био тај који је водио, а у последња четири минута је ушао са плус пет (74:69), али је затим уследила драма.

Звезда је после искоришћених слободних бацања Луке Митровића стигла до 77:78 на 27 секунди до краја.

Најбољи стрелац утакмице Џонатан Мотли је затим промашио једно од два бацања, па је Факундо Kампацо пет секунди пре краја изједначио и увео меч у продужетак, јер је после тајм-аута Марко Гудурић промашио шут за победу.

У продужетку је чету Душка Ивановића ка победи побео разиграни Kампацо, који је дао чак осам поена у додатних пет минута.

Аргентинац је осам секунди пре краја промашио једно од два слободна бацања, али то гости нису искористили јер је Ник Kалатес промашио шут за три поена за победу.

Најбољи стрелац у Звезди био је Kампацо са 24 поена, Огњен Добрић је додао 22, 17 је убацио Лука Вилдоза, а Митровић 12.

Најефикаснији у екипи Димитриса Итудиса био је Мотли, који је постигао чак 27 поена, 19 је додао Најџел Хејс-Дејвис, а двоцифрени су били и Тајлер Дорси са 12, као и Гудурић и Kалатес са 11.

Звезда је победом обезбедила 10. месту на завршној табели Евролиге.

13. апр 2023 • 21:29

Звезда побеђује 91:89

 Ник Kалатес је пробао да донесе победу уз звук сирене, али је био непрецизан. Црвена звезда завршава сезону са скором 17-17 и новим клупским рекордом по броју тријумфа у евролигашкој сезони.

Доминација Кампаца

Kампацо је погодио два слободна бацања, после чега се Звезда одбранила, а онда је на минут и по пре краја продужетка погађа тројку практично не видевши кош за 90:84.

Кампацо-Митровић

Утакмица је отишла у продужетак, у којем су главну улогу преузели Кампацо и Митровић. Звезда води 83:82.

Звезда води 67:63

Огњен Добрић са две тројке одваја црвено-беле на 67:63, а сам стиже до 20 поена.

Тајм-аут

 Гудурић је два пута био прецизан, Мартинов фаул је дефинитивно био неспортски, тврде судије. Сада и додатни напад гостију, резултат је 52:49.

Добрић, Вилдоза и Кампацо

Кампацо доноси предност

Најпре је Огњен Добрић донео Звезди очекивано вођство 38:36, даби Кампацо потом тројком повисио предност. ЦРвено-бели на полувремену воде 41:39.

Гости убедљиви на старту

Игра се пети минут меча, а Фенербахче већ води 6:13. Мотли и Калатес су за сада постигли највише поена за гостујућу екипу.