Спорт

Фјорентина надомак полуфинала, Андерлехт изненадио у Лиги конференције

Италијани и Белгијанци су једини остварили тријумфе, док су преостала два сусрета завршена без победника
Фјорентина надомак полуфинала, Андерлехт изненадио у Лиги конференције© Tanjug/AP Photo/Czarek Sokołowski

Одигране су прве четвртфиналне утакмице у Лиги конференције, а италијански представник је начинио велики корак ка пласману у наредну рунду такмичењу.

Фјорентина је као гост победила Лех резултатом 4:1, док је Андерлехт као домаћин са 2:0 победио АЗ Алкмар.

Клуб из Фиренце је у Пољској повео преко Кабрала у 4. минуту, а кад је Велде изједначио у 20. није деловало да ће гости стићи до убедљиве победе.

Фјорентину су ка тријумфу повели Гонзалес, Бенавентура и Иконе головима у 41, 58. и 63. минуту. Никола Миленковић је одиграо цео меч за госте, Лука Јовић је за домаће ушао у 78. минуту, док је Алекса Терзић остао на клупи.

Базел и Ница су одиграли 2:2 у Швајцарској, а сва четири гола дело су двојице играча. За Базел је погађао Зеки Амдуни у 26. из пенала и у 71, док је Терем Мофи био прецизан за Ницу у 38. и 45. минуту.

Андерлехт је помало неочекивано савладао АЗ Алкмар 2:0. Великан из Брисела је сачувао мрежу нетакнутом, а до победе је стигао головима Муриља у 22. и Ашимеруа у 70. минуту.

Гент и Вест Хем су одиграли 1:1, гости су повели преко Ингса у 45. минуту, док је Кајперс изједначио у 57. Реванш мечеви четвртфинала Лиге конференција играће се 20. априла.

image