Последњи пресек пред саопштење: Јокић лидер у МВП трци НБА лиге

Српски кошаркаш Никола Јокић, према најновијој листи у трци за најкориснијег играча НБА лиге, предњачи испред Џоела Ембида и Јаниса Адетокумба, саопштено је на сајту НБА лиге

Никола је према најновијој листи, фаворит за освајање најкориснијег играча читаве НБА лиге.

Био би то трећи узастопни МВП трофеј за центра из Сомбора, чиме би ушао у веома одабрано друштво (Вилт Чемберлејн, Бил Расел и Лери Бирд).  

Јокић је једини кошаркаш у историји НБА лиге који је успео у регуларном делу сезоне да бележи у просеку барем 20 поена, 10 скокова и девет асистенција, уз проценат шута не мањи од 60 одсто.

Мало је недостајало да Никола буде једини центар који је у просеку целе сезоне имао трипл-дабл учинак, пошто је ове сезоне по мечу имао 24.5 поена, 11.8 скокова и 9.8 асистенција.

Предводио је лигу у трипл-дабловима са чак 29 таквих партија и предводио Денвер до историјског успеха и првог места на табели Западне конференције, што је први пут у историји франшизе из Колорада.

Новинар НБА лиге Мајкл Рајт, који је састављао финални изглед листе МВП трке, навео је да се "није водио чињеницом да је Јокић освојио већ два МВП признања, а да играчи попут Ембида нису ниједан."

Такође, Рајт је написао и да ће "Ембид највероватније освојити трофеј који од ове сезоне носи име Макл Џордан, али да ће он гласати за Јокића, јер дефинише реч најкориснији кошаркаш".

Јокић се на првом месту у трци за МВП награду, налази испред Џоела Ембида који наступа за Филаделфију и Јаниса Адетокумба, звезде Милвокија.

Међу пет кандидата за признање најкориснијег играча лиге, налазе се још и Џејсон Тејтум из Бостона и Донован Мичел из Кливленда.

НБА лига ће у ноћи између петка и суботе саопштити званичне кандидате за све награде у регуларној сезони.