Спорт

Обрадовић: Морамо да зауставимо Задрову игру у транзицији и шутеве за три поена

У Партизану желе да наставе са серијом одличних резултата и у АБА лиги
Обрадовић: Морамо да зауставимо Задрову игру у транзицији и шутеве за три поена© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да његови играчи морају да зауставе игру у транзицији кошаркаша Задра ако желе да остваре победу у 26. колу регионалне АБА лиге.

Партизан ће у недељу од 18.00 часова гостовати хрватској екипи.

"Отприлике исто што смо причали пред прву утакмицу против Задра. Они су остали верни својим идејама како желе да играју и ја им заиста честитам на томе. Од почетка лиге до сада нису мењали ништа, играју много тога у транзицији, имају велики број шутева за три поена. Тачно је дефинисана игра у нападу, такође и у одбрани и све оно што смо припремали за први меч, то је то", почео је Обрадовић.

"Морамо да зауставимо њихову игру у транзицији и велики број шутева за три поена након којих долази офанзивни скок. Тако да мислим да нас очекује веома тешка утакмица", поручио је тренер црно-белих, преноси званични сајт клуба.

Кошаркаш Партизана Ален Смаилагић истакао је да ће играчи дати све од себе на мечу са Задром после победе против Панатинаикоса у Евролиги.

"Очекивано је да ћемо бити уморни, али се очекује да дамо све од себе. Верујем да ћемо бити довољно концентрисани, спремни и одговорни да победимо у тој утакмици и да на прави начин кроз ове две преостале утакмице приведемо лигашки део сезоне крају", рекао је Смаилагић.

Партизан је први на табели АБА лиге са 22 победе и два пораза уз меч мање. Задар је седми са скором 11-14.

image