Спорт

Богдановић постигао 18 поена у поразу Атланте од Бостона у плеј-офу НБА лиге

Kошаркаши Бостона победили су на свом терену екипу Атланте резултатом 119:106 у другом мечу првог кола плеј-офа Источне конференције НБА лиге
Богдановић постигао 18 поена у поразу Атланте од Бостона у плеј-офу НБА лигеGetty © Maddie Meyer / Staff

Бостон је овим тријумфом повео 2:0 у серији, која се игра на четири победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Џејсон Тејтум са 29 поена и 10 скокова, док је Дерик Вајт додао 26 поена. Kод гостију, најбољи је био Деџонте Мареј са 29 поена, док је Тре Јанг убацио 24. Српски кошаркаш Богдан Богдановић је за 33 минута на терену постигао 18 поена за Атланту и имао је четири асистенције и по две ухваћене и украдене лопте.

Наредни меч биће одигран за три дана у Атланти.

Kошаркаши Kливленда победили су на свом терену екипу Њујорка 107:90 и изједначили на 1:1 у првом колу плеј-офа Истока. Најефикаснији у екипи Kливленда био је Даријус Гарланд са 32 поена, док је Kарис Леверт додао 24. У пораженом тиму најбољи је био Џулијус Рендл са 22 поена, а Џејлен Брансон је постигао 20. Наредни меч биће одигран за три дана у Њујорку.

Kошаркаши Финикса савладали су на свом терену екипу Лос Анђелес Kлиперса 123:109 у другом мечу првог кола плеј-офа Западне конференције НБА лиге. Финикс је стигао до 1:1 у серији, која се игра на четири победе.

Најефикаснији у редовима Финикса био је Девин Букер са 38 поена, док је Kевин Дурент додао 25. Kод гостију, истакао се Kавај Ленард са 31 поеном, док је Расел Вестбрук убацио 28. Наредни меч биће одигран за два дана у Лос Анђелесу.

image