Спорт

Грин суспендован због гажења Сабониса, Голден Стејт у проблему

Амерички кошаркаш из редова Голден Стејта Дрејмонд Грин, суспендован је на један меч због кажења противника из Сакрамента Домантаса Сабониса у другом мечу прве рунде плеј-офа Запанде конференције НБА лиге
Грин суспендован због гажења Сабониса, Голден Стејт у проблемуGetty © Steph Chambers

У проблему налази се актуелни шампион НБА лиге, пошто након две утакмице прве рунде плеј-оф фазе Запанде конференције, губи од Сакрамента са 2:0.

Кингси су успели да одбране домаћи терен и статус трећепласиране екипе у регуларном делу првенства.

Заостатак од 2-0, први је у историји Голден Стејта у плеј-оф фази такмичења, од како су Стеф Кари и Клеј Томпсон део франшизе.

Пред "ратницима" је дуг пут повратка у серији против Сакрамента, па ће наредни мечеви, који ће се играти у "Чејс центру" у Сан Франциску, бити од изузетне важности.

Додатни проблем који се јавља екипи коју са клупе предводи Стив Кер, јесте суспензија Дрејмонда Грина.

Наиме, Грин је у финишу друге утакмице, згазио Домантаса Сабониса, када га је овај претходно ухватио у паду за ногу.

Грин је након гажења ривала имао бурну препирку са публиком, док је напуштао паркет "Голден 1 центра" у Сакраменту, када је зарадио искључујућу личну грешку.

НБА лига убрзо је саопштила да је због "неспортског понашања, као и историје инцидената коју има", Грин суспендован на једну утакмицу без плате.

Тако један од најбољих дефанзиваца у историји НБА лиге и важан шраф Голден Стејта, неће моћи да помогне саиграчима у за сада најважнијем, трећем мечу плеј-оф серије са Кингсима.

Наредни меч Голден Стејт и Сакраменто играју у ноћи између четвртка и петка.

image