Црно-бела „Арена“ прогутала Виртус

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Београду екипу Виртуса из Болоње резултатом 90:62 (27:11, 24:21, 18:15, 21:15) у мечу четвртог кола Евролиге.

Црно-бела „Арена“ је чекала 3.114 дана на победу Партизана у Евролиги, а онда је Виртус нестао у „црној рупи“ која је настала у симбиози енергије на паркету и енергије на трибинама.

Партизан је добро ушао у меч и повео са 13:4. Предност црно-белих је расла из минута у минут, а домаћи кошаркаши су добили првих десет минута резултатом 27:11.

Партизан је у другој четвртини одржавао убедљиву предност, а кошаркаши црно-белих су са неколико атрактивних закуцавања додатно распалили атмосферу на трибинама.

Партизан је прво полувреме решио у своју корист 51:32.

Матијас Лесор и Џејмс Нанели су наставили са добром игром и у трећој четвртини, а играчи Партизана су ношени подршком са трибина у 28. минуту стекли чак 21 поен предности (64:43).

Црно-бели су у последњу четвртину ушли с вођством од 69:47.

„Ваљак“ није успоравао, па је Партизан имао 31 поен предности на почетку последње четвртине.

Партизан је потом рутинском игром сачувао убедљиво вођство до краја меча и заслужено је стигао до прве победе у Евролиги.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Џејмс Нанели са 20 поена, док су Матијас Лесор и Данило Анђушић додали по 14.

Јам Мадар је убацио 11, а Кевин Пантер један мање.

Жељко Обрадовић је ротирао 12 играча на вечерашњем мечу, а сви су се уписали у стрелце осим Уроша Трифуновића и Грегора Гласа.

У екипи Виртуса најбољи је био Исмаел Беко са 11 поена, док је Кајл Вимс додао десет.

Српски кошаркаш Милош Теодосић за 12 минута на терену није успео да се упише у стрелце.

Партизан ће у наредном колу, 27. октобра у Београду играти са Жалгирисом, док ће Виртус гостовати Реалу.