Партизан пао на Бановом брду, Чукарички удаљио црно-беле од Лиге шампиона

Фудбалери Партизана поражени су на гостовању код Чукаричког са 1:0 у одложеном мечу 30. кола Суперлиге Србије

Девет дана након што је примарно било замишљено, Чукарички и Партизан одиграли су спорну утакмицу 30. кола домаћег првенства.

Утакмица која је била првобитно прекинута због инцидената на трибинама, а коју су онда одбили да играју прво гости, а потом и домаћи, завршена је победом Чукаричког од 1:0.

Партиан је доживео још један велики неуспех, који их је додатно удаљио од другог места на табели, које води у квалификације за Лигу шампиона.

Меч на Бановом брду настављен је од 22. минута, а у првом полувремену мреже су мировале.

Почетком другог дела игре, домаћин стиже до вођства.

Некадашњи нападач Партизана, а сада члан "брђана", Ђорђе Ивановић, матирао је голмана Партизана и Чукаричком донео предност од 1:0.

Партизан није имао довољно идеја, креације и конкретних и опасних напада, како би до краја меча угрозио гол ривала и изборио барем реми.

Тако су црно-бели уписали трећи пораз у последње четири утакмице и пред почетак плеј-оф фазе такмичења имају пет бодова заостатка за Чукаричким и ТСЦ-ом.

Прилику за излазак из резултатске кризе, али и "освету" Чукаричком, Партизан ће имати већ у наредном колу, првом у плеј-офу, када ће поново гостовати на Бановом брду.

Након тог меча, црно-беле чека "вечити" дерби са Црвеном звездом, у којој ће тим Игора Дуљаја бити домаћин.