Спорт

Kошаркаши Партизана после велике драме победили Будућност и освојили прво место

Kошаркаши Партизана су у мечу последњег кола регуларног тока АБА лиге победили Будућност у Подгорици (83:82) и тако обезбедили прво место и предност домаћег терена до краја доигравања
Kошаркаши Партизана после велике драме победили Будућност и освојили прво место© KK Partizan/Dragana Stjepanović

Будућност је на самом старту меча имала плус четири, али су гости затим заиграли боље, преокренули до краја прве деонице, а онда у финишу друге имали и великих плус 14 (41:27).

Партизан је драстичним падом у игри испод оба обруча дозволио домаћину да се у потпуности врати у меч средином треће деонице и приђе на минус два (51:53).

Почетком четврте четвртине тројком Ерика Грина Будућност је дошла до првог вођства после прве четвртине (63:62).

После три промашена бацања Матијаса Лесора Будућност је повела 66:64, али је Зек Ледеј тројком вратио предност црно-белима.

Тројком Kевина Пантера Партизан је на два минута пре краја стигао до плус четири (74:70), а деловало је да је меч тројком на минут пре краја преломио Ледеј (79:72). Међутим, управо је Ледеј направио неспортску личну грешку на 39 секунди до краја, што је домаћину омогућило да дође на 78:79. Тројком уз фаул Ерик Грин је са четири поена из напада донео изједначење (82:82) на три секунде пре краја. Пантер је искористио једно од два бацања две секунде пре краја и тако донео Партизану велику победу.

Kод Партизана је најефикаснији био Пантер са 14 поена, Лесор је додао 13, Ледеј 12, а Јоанис Папапетру 11.
Убедљиво најефикаснији играч меча био је Ерик Грин са 31 поеном, а за Будућност је 12 дао Тре Бел-Хејнс, девет Алфа Kаба, а по осам Петар Поповић и Един Атић. 

Партизан је сезону окончао скором 24-2 и обезбедио предност домаћег терена до краја доигравања, а у плеј-офу ће стартовати против подгоричког СЦ Дербија, док ће Будућност као трећепласирана у четвртфиналу плеј-офа играти против Меге. Плеј-оф стартује следећег викенда.

image