Спорт

Обрадовић након победе у Подгорици: Екипи у мислима већ био Реал

Тренер кошаркаша Партизана, Жељко Обрадовић, после победе против Будућности у Подгорици честитао је играчима освајање првог места на крају регуларног тока АБА лиге
Обрадовић након победе у Подгорици: Екипи у мислима већ био Реал© Amir Hamzagic/ATAImages

Партизан је у драматичној завршници дошао до победе у Подгорици - 83:82, а Обрадовић каже да су у мислима већ биле утакмице против Реала у четвртфиналу Евролиге.

"Честитам играчима због освајања првог места на крају лигашког дела такмичења. Имали смо периоде добре игре, имали смо двоцифрену предност, а највеће падове имали баш у тим моментима. Није нас изненадио Ерик Грин, знали смо шта може и колико може. Међутим, намеран прекршај у завршници, па прекршај над Грином при шуту за три поена, необјашњиво. Међутим, поново смо показали менталну снагу, успели смо да пронађемо пут до победе", нагласио је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

Обрадовић не крије да је проблем екипи била серија која их очекује против Реала у четвртфиналу Евролиге.

"Концентрација је била кључни проблем у мечу који је остао иза нас. Много промашених слободних бацања, много изгубљених лопти, лош проценат реализације под самим кошем, али на крају, једно слободно бацање је било пресудно. Да се не заваравамо, концентрација је била проблем, можемо да причамо седам дана о томе, али је кључни разлог Реал, јер је екипа мислима већ у серији која нас очекује у ТОП 8 фази Евролиге. Одмах се окрећемо Реалу, сутра ујутро идемо на тренинг, од овог момента је све подређено великом окршају који нас очекује. Шта очекујем против Реала? Борићемо се, а доста тога ће зависити и од састава тима из Мадрида", закључио је Обрадовић.

image