Руни: Холанд је најбољи на свету

Легендарни фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни, изјавио је да је норвешки нападач из редова Манчестер ситија Ерлинг Холанд, тренутно најбољи фудбалер на свету

Некадашњи енглески фудбалер, сада тренер Ди-Си Јунајтеда сматра да је Холанд тренутно најбољи играч на свету, преноси лондонски Тајмс.

"Лионел Меси је највећи, али у овом тренутку нико не игра као Холанд. Иако сам и ја рушио рекорде на својој позицији, он ми својом игром одузима дах. Најбољи је на свету због фантастичне статистике, начина игре и менталитета који показује", рекао је Руни.

Током каријере, Руни је играо за Евертон, Манчестер јунајтед, Ди-Си Јунајтед и Дерби.

Он је за "црвене ђаволе" одиграо 559 мечева и 253 пута се уписао у листу стрелаца. За енглеску репрезентацију постигао је 53 гола на 120 утакмица.

Холанд (22) је прошле године стигао у Манчестер сити из Борусије Дортмунд.

Он је за клуб из Манчестера одиграо 42 утакмице и постигао је 48 голова уз шест асистенција, у свим такмичењима ове сезоне.

Холанд је у Премијер лиги постигао чак 32 гола на 28 утакмица и недостају му још само три поготка, како би оборио рекорд Алана Ширера и Ендија Кола по броју голова у једној сезони у енглеском првенству (34).