Спорт

Кина добија неочекивано појачање пошто је НБА кошаркаш открио своје корене

Кошаркаш Минесоте Кајл Андерсон, истакао је да жели да заигра за репрезентацију Кине, када је сазнао да његова породица вуче корене из ове азијске земље
Кина добија неочекивано појачање пошто је НБА кошаркаш открио своје коренеGetty © Harry How

Андерсон је рођен у Њујорку, похађао је Ју-Си-Ел-Еј колеџ, има 29 година и током каријере је наступао за Сан Антонио, Мемфис и сада Минесоту.

Популарни "Слоумоу Андерсон" недавно је био актер физичког сукоба са саиграчем Рудијем Гобером у самом финишу регуларног дела сезоне.

Минесота је успела да се домогне плеј-оф фазе такмичења, али је у првој рунди са 4-1 елиминисана од Денвер нагетса.

Говоривши о наставку каријере, Андерсон је истакао да има велику жељу да заигра за репрезентацију Кине, одакле вуче корене.

"Недавно сам сазнао да нам породица вуче корене из Кине. Моја мајка је месецима трагала и на крају успела да пронађе нашу породицу у Кини. Нисмо знали како ће они реаговати када их је контактирала, али први утисци су били сјајни", рекао је Андерсон.

"Наравно да сам одмах помислио о игрању за репрезентацију. То је најбољи начин да се покаже поштовање својим коренима. Причао сам са агентом, а уследиће и разговор са кошаркашким савезом Кине. Што се мене тиче, велика жеља постоји", изјавио је кошаркаш Минесоте.

image