Рукометаши Србије великим преокретом славили у Финској

Рукометаши Србије победили су као гости Финску 30:29 (14:17) у мечу петог кола квалификација Групе два за пласман на Европско првенство 2024. године

Србија је боље отворила меч, али је нагло пала средином полувремена, што је Финска умела да искористи, стигне до преокрета и вођства на полувремену 17:14.

На почетку другог полувремена "орлови" су заиграли много боље, стигли су до преокрета и вођства 21:19, али су онда нагло стали.

Уследила је фуриозна серија домаћина који је стигао до максималних плус четири у 53. минуту - 29:25.

Србија је поново успела да подигне ниво игре и стигне до победе серијом 6:0, уз гол Вукашина Воркапића пет секунди пре краја.

У редовима екипе Тонија Ђероне најефикаснији је био Немања Илић са осам голова, пет је дао Богдан Радивојевић, а по четири Марко Милосављевић и Воркапић, који је са крилне позиције био стрелац последња два поготка.

Макс Гранлунд је са девет голова предводио Финску, Бењамин Хеландер је дао пет, а Оливер Нордлунд и Густен Монтонен по четири.

Србија у недељу дочекује Словачку у последњем колу квалификација, али тај меч нема већи такмичарски значај.

Жреб за Европско првенство које ће се играти у Немачкој од 10. до 28. јануара 2024. године биће одржан 10. маја у Дизелдорфу.