Спорт

Хулигани претукли Шведа у Москви, кошаркаш због прелома лобање завршио у болници

Кошаркаш ЦСКА из Москве претучен је у Москви када је излазио из ресторана и тренутно се налази у болници због тешких повреда главе

Алексеј Швед, руски репрезентативац и кошаркаш московског ЦСКА, претучен је у Москви и хоспитализован после напада хулигана.

Шведа су, према наводима полиције, навијачи физички напали пошто је излазио из једног престоничког ресторана.

До поменутог инцидента је, иначе, дошло у дану када је ЦСКА елиминисан у полуфиналу ВТБ лиге од Локомотиве, која је остварила историјски успех.

Његов клуб је објавио да је Алексеј задобио "озбиљну повреду главе због које је хоспитализован" и да неће играти у наредном периоду.

Шведов агент Обрад Фимич открио је детаље напада и стање његовог клијента.

"После утакмице, Алексеј и његова жена отишли су у ресторан у центру Москве. После вечере су изашли на улицу, где је била група момака који су почели да их нападају без разлога", објавио је Фимич на друштвеним мрежама.

"Момци су очигледно били у алкохолисаном стању. Мој клијент је био свестан овога и желео је што мирније да реши ситуацију, пошто је по природи мирна и повучена особа. Али људи су започели тучу, четворица или петорица на једног."

Фимич је истакао да је кошаркаш задобио тешке повреде.

"Као резултат ударца у главу који је добио, Алексеј је пао и ударио главом у ивичњак. Задобио је отворену рану на глави, прелом костију лобање и потрес мозга. Хвала милостивом Богу, преживео је овај инцидент. То је спортиста који тренира до крајњих граница сваког дана", додао је његов агент.

Швед је поникао међу "армејцима", у које се вратио пре две године.

Између два мандата у највећем руском клубу играо је, између осталог, за Хјустон рокитсе, Њујорк никсе и Химки.

image