Ништа од промена у ФК Партизан - АПР одбила да региструје нову управу

Након што је ЈСД Партизан покушала да региструје привремену управу унутар ФК Партизан, дошло је до новог обрта

Агенција за привредне регистре није одобрила регистровање нове привремене управе Фудбалског клуба Партизан, потврдила је та агенција.

Скупштина Фудбалског клуба Партизан одлучила је у среду увече да иступи из Југословенског спортског друштва Партизан, након што је скупштина ЈСД одлучила да разреши функције председника фудбалског клуба Милорада Вучелића, директора Милоша Вазуру и почасног председника Милорада Ћурковића. На истој седници ЈСД Партизан је именовао чланове Привременог органа руковођења у фудбалској секцији.

У саопштењу АПР, се наводи да нису испуњени услови за регистрацију нове управе ФК Партизан.

"Одредбом члана 14. став 1. тачка 6) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре (Службени гласник РС, 99/2011, 83/2014 и 31/2019, 105/2021) прописано је да по пријему пријаве регистратор проверава да ли су уз пријаву приложени прописани документи, чија је садржина и форма одређена законом. Одредбом члана 5. Правилника о садржини и начину вођења Регистра удружења, друштава и савеза у области спорта (Сл. гласник 32/2016) прописано је да се уз пријаву за упис промене података у Регистар подноси између осталог одлука надлежног органа о промени података, записник са седнице надлежног органа на којој је донета одлука о промени података, изјава новоименованог заступника, односно ликвидационог управника да испуњава услове из члана 33. ст. 2. и 3, односно члана 99. став 5. Закона о спорту, доказ о идентитету лица овлашћеног за заступање - фотокопија личне карте или пасоша", наводи се у саопштењу АПР.

Они додају да је увидом у достављену документацију утврђено да није достављена изјава новоименованог заступника да испуњава услове из члана 33. ст. 2. и 3, односно члана 99. став 5. Закона о спорту.

"Одредбом члана 53. важећег статута прописано да управни одбор има најмање три члана, док у записнику са седнице Управног одбора није наведено колико тачно чланова има Управни одбор у тренутку одржавања седнице, нити је наведено да је испуњен кворум за одлучивање у складу са одредбом члана 57. важећег статута", додаје се у саопштењу.

"Одредбом члана 14. став 1. тачка 9) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре ("Службени гласник РС", 99/2011, 83/2014 и 31/2019, 105/2021) прописано је да по пријему пријаве регистратор проверава да ли је уз пријаву приложен доказ о уплати накнаде за вођење поступка регистрације на основу кога се може утврдити да је уплаћена накнада на текући рачун Агенције, а одредбом члана 3. став 1.", истиче се у саопштењу УПР-а.

Из АПР је поручено и следеће:

"Одлуке о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре ("Службени гласник РС", број 131/22) прописана је накнада за регистрацију промене података спортског удружења у Регистар - у износу од 3100,00 динара. У вези са напред наведеним, а увидом у поднету документацију, утврђено је да није уплаћен правилан износ накнаде, односно да је уплаћен износ од 1.500,00 динара", стоји у образложењу одлуке АПР.