ФК Црвена звезда организује акцију добровољног давања крви - "Црвено-бела крв"

Фудбалски клуб Црвена звезда најавио је да ће 12. и 13. маја у Медија центру стадиона "Рајко Митић" организовати акцију добровољног давања крви - "Црвено-бела крв"

У саопштењу Црвене звезде се наводи да ће ова акција бити организована и широм Србије и Републике Српске.

"Акција 'Црвено-бела крв' ће се одржати 27. пут током 12. маја од 10 до 18 часова и 13. маја од 10 до 16 сати у Медија центру стадиона 'Рајко Митић'", наводе из Црвене звезде.

Тим из Љутице Богдана спроводи ову акцију у сарадњи са Институтом за трансфузију крви.

"Акцију добровољног давања крви - 'Црвено-бела крв' биће организована 10. маја у Невесињу, а два дана касније у Модричи. Заинтересовани могу дати крв 10. и 11. маја од осам до 13 сати у Заводу за трансфузиологију Опште болнице у Требињу", наводи се у саопштењу Црвене звезде и додаје се да ће акција бити организована и у Косовској Митровици.

"Акција која се спроводи у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије биће још једна прилика да помогнемо онима којима је то потребно, нарочито у тешким временима која су задесила нашу државу. Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола", подсећају из Црвене звезде.