Јокићева историјска партија недовољна за победу, Финикс изједначио у серији

Кошаркаши Финикса победили су Денвер са 129:124 у четвртом мечу полуфиналне серије Западне конференције и изједначили на 2:2

Можда је неко помислио да ће Денвер лако до финала Запада после уводне две победе у серији, али то никоме у Финиксу није пало на памет.

Предвођени сјајним Девином Букером и Кевином Дуретном, Санси су победили у друга два меча и дошли до изједначења у серији.

Финикс је у последњој четвртини повео са 98:92 и тада преломио меч, иако се Денвер није предавао до краја.

Успели су Нагетси да смање на 123:120 на 22.4 секунде до краја, али је домаћин одбио све нападе и сачувао предност до краја.

Кевин Дурент и Девин Букер су били незаустављиви - постигли су по 36 поена, а Букер је имао и 12 асистенција, а Дурент 11 скокова.

Никола Јокић је одиграо најбољу плеј-оф партију у каријери.

Српски кошаркаш је постигао чак 53 поена (шут из игре 20/30), уз 11 асистенција.

Јокић је у другој четвртини добио техничку грешку због "сукоба" са власником Санса, Метом Ишбијом.

Окоги је завршио у првом реду након што је покушао да дође до лопте, која је на крају завршила у рукама власника франшизе из Аризоне. 

Јокић је пробао да брзо дође до ње и крене у напад, па је у тој борби за лопту благо одгурнуо Ишбију, због чега му је додељена техничка грешка.

Судијама је било потребно неколико минута да виде шта се тачно десило, па је, након техничке грешке српском кошаркашу, настављен меч.

Џамал Мареј је меч завршио са 28 поена, уз седам асистенција.

Серија се сада враћа у Денвер, а наредни меч је на програму у уторак.