Спорт

Инфантино подржао Влаховића: Расистичке увреде су неприхватљиве, очекујем жестоке казне

Председник Светске фудбалске федерације, Ђани Инфантино, огласио се на друштвеним мрежама поводом расистичких увреда навијача Аталанте на рачун Душана Влаховића и рекао да у фудбалу нема места расизму или било ком другом виду дискриминације
Инфантино подржао Влаховића: Расистичке увреде су неприхватљиве, очекујем жестоке казнеGetty © Emilio Andreoli

Навијачи Аталанте су скандирали Србину да је "Циганин", због чега је у једном тренутку главни судија меча Данијеле Довери морао да прекине утакмицу, а у недељу увече је увреде јавно осудио и италијански министар омладине и спорта, Андреа Абоди.

"Расистичке увреде навијача Аталанте на рачун Душана Влаховића су апсолутно неприхватљиве. Ово није изолован случај и позивам одговорне да казне буду жестоке и одговарајуће тежини инцидента. ФИФА и ја смо уз Влаховића, као и уз сваког другог играча, тренера, судију, навијача или било ког учесника фудбалске утакмице који је доживео расне или било какве друге видове дискриминације", поручио је Инфантино.

Према његовим речима, жртве таквих узнемиравања морају бити подржане, а они који их вређају жестоко кажњени од власти на свим нивоима.

"Поновићу апел који сам упутио већ много пута, да прави навијачи устану и ућуткају расисте", рекао је Инфантино.

image