Спорт

Играчи Партизана и Реала су кумови: Стално се дописујемо, осим у плеј-офу Евролиге

Двојица Американаца биће на супротним странама још једном ове сезоне, у среду увече, у одлучујућем дуелу за пласман на фајнал-фор, а Вилијамс-Гос и Ледеј су открили како се њихово пријатељство развило
Играчи Партизана и Реала су кумови: Стално се дописујемо, осим у плеј-офу Евролиге© Dusan Milenkovic/ATAImages

Венчани кумови Најџел Вилијамс-Гос и Зек Ледеј бориће се међусобно у среду увече у утакмици Реала и Партизана за пласман на фајнал-фор Евролиге.

На сајту елитног клупског такмичења објављена је прича о томе како су се два Американца спријатељила и окумила.

Све је почело када су Вилијамс-Гос и Ледеј у размаку од само два дана лета 2018. године постали чланови Олимпијакоса. Случајно су се у то време нашли у истом граду, Лас Вегасу, па су искористили прилику да вечерају заједно.

Био је то почетак посебног пријатељства које је превазишло њихов једносезонски статус саиграча и професионалаца друге године заједно. Три године касније Вилијамс-Гос је позвао Ледеја да му буде кум на венчању, а ове сезоне су се поново нашли "очи у очи" на теренима Евролиге, али као противници.

"Наше личности су се поклопиле. Пролазили смо заједно кроз неке сличне ствари и лако смо се спријатељили", рекао је Вилијамс-Гос.

"Стално се дописујемо. Другачије је током ове плеј-оф серије, али иначе се сваке седмице чујемо. Током лета кад немамо ништа планирано, увек проводимо неко време заједно. Његова супруга је из Тексаса, а ја живим у Тексасу, тако да се некад заједно окупимо", истакао је Зек Ледеј.

Последње две недеље су се такмичили један против другог у једној од најупечатљивијих плеј-оф серија у историји Евролиге. Вилијамс-Гос је у трећој утакмици погодио шут за победу и вратио Реал у игру, а Ледеј је био најстандарднији играч Партизана у четвртфиналној серији.

image
VV inauguration
banner