УЕФА се огласила: Финале Лиге шампиона остаје у Истанбулу

Европска фудбалска унија истакла је да нема никаквих планова да се место одигравања завршне утакмице помери у други град

УЕФА је у петак одбацила натписе европских медија да би финале Лиге шампиона могло да буде премештено из Истанбула у Лисабон.

Након што је британски "Дејли мејл" писао о ексклузивној вести да би Лисабон поново могао да замени највећи турски град као домаћина финала, европска кућа фудбала се огласила.

Британци су се позивали на могућност нереда у Истанбулу током турских председничких избора који ускоро треба да буду одржани.

"Утакмица ће се одиграти у Истанбулу 10. јуна као што је и планирано. УЕФА не води никакве разговоре у другом смислу с политичким институцијама, владама или националним фудбалским савезима", навели су из УЕФА.

УЕФА је већ два пута померала финале из Истанбула, 2020. и 2021. године, због пандемије корона вируса. Лисабон је током пандемије био кључни део плана "Б", али чини се да овог пута неће бити потребе да се завршна утакмица сели у престоницу Португалије.

У првим полуфиналним мечевима Лиге шампиона ове седмице Интер је савладао Милан 2:0, док су Реал Мадрид и Манчестер сити ремизирали 1:1. Реванши су на програму 16. и 17. маја.