Спорт

Новак победио "жилавог" Аргентинца - прво мучење, па као фурија у Риму

Најбољи тенисер света наставио је тријумфални низ у Риму, пошто је успешно кренуо у одбрану трофеја
Новак победио "жилавог" Аргентинца - прво мучење, па као фурија у Риму© Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло мастерса у Риму пошто је после доста борбе успео да савлада Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија - 2:0 (7:6, 6:2).

Ђоковић је имао доста проблема у првом сету против играча са којим се никад није састајао, али је успешно започео одбрану трофеја у престоници Италије.

Меч није почео добро, пошто је Ечевери стигао до брејка у првом гему. Ипак, Новак се вратио, чак је у 10. гему имао и две сет лопте, али је на крају одлука морала да падне у тај-брејку.

Ниво тениса био је изузетан са обе стране, а Ђоковић је на крају уз доста мука повео 1:0 у сетовима после 74 минута. Али од тада је све ишло у корист Србина, који је у другом са два брејка значајно брже успео да освоји други неопходни сет и стигне до тријумфа.

У трећем колу ривал ће му бити Бугарин Григор Димитров, против којег има скор 10-1 у каријери.

  • 12. мај 2023 • 21:03

    21:03

    Победа Новака Ђоковића - 2:0!

    Тријумф најбољег тенисера света 7:6, 6:2 и то је довољно за пласман у треће коло Рима. Јако висок ниво игре, нарочито у првом сету. Чини се да би Новак могао да полако подиже форму уочи Ролан Гароса.

  • 21:00

    Нови брејк Ђоковића - 5:2

    После лаког гема на свој сервис, користи и прву брејк лопту у седмом гему и одмах стиже до велике предности. Ђоковић ће сада сервирати за победу.

  • 20:52

    Наставља се "гем за гем" - 3:2

    Позната прича - Новак осваја свој гем, а онда и Ечевери узвраћа истом мером. Србин и даље има брејк предности и у лепој је позицији.

  • 20:42

    Два брза гема - 2:1

    Ђоковић је прво потврдио брејк, а онда потом Ечевери осваја свој сервис гем без изгубљеног поена.

  • 20:36

    Одмах брејк Новака - 1:0

    И други сет је почео брејком у првом гему, али овог пута Ђоковић то успева да уради на сервис ривала. Одличан старт после освајања првог сета.

  • 20:26

    Први сет Ђоковић - 7:6!

    Успева Новак Ђоковић да освоји први сет после чак 74 минута игре, после једног брејка заостатка, две пропуштене сет лопте у 10. гему, али и после 0:3 на почетку тај-брејка.

    Било је и 5:3 за Ечеверија, а онда Новак стиже до четири поена у низу и велико олакшање.

  • 20:15

    Идемо у тај-брејк - 6:6

    Још један сигуран гем за Ечеверија и сада следи одлучујући гем у првом сету.

  • 20:10

    Ђоковић води 6:5

    Добар гем за Новака након оних пропуштених шанси, а после освајања гема, добија и неку таблету из свог тима, вероватно како би му помогла на енергетском плану.

  • 20:06

    Ђоковић пропустио две сет лопте - 5:5

    Мушки се извукао Ечевери и остао у првом сету. Било је 15:40, али у два сервиса на сет лопте, Ђоковић је имао доста проблема и није успео ни да врати лоптицу у поље. После тога је Аргентинац и стигао до свог петог гема у мечу.

  • 20:00

    Новак води 5:4

    Освојио је Ечевери свој сервис гем, а онда и Новак свој и то уз неколико снажних форхенд удараца. Сада ће бити притисак на Аргентинцу...

image