Спорт

Мијовић: У добром расположењу и атмосфери очекујемо серију са Звездом

Тренер кошаркаша Будућности Петар Мијовић изјавио је да његов тим у добром расположењу дочекује полуфиналну серију са Црвеном звездом
Мијовић: У добром расположењу и атмосфери очекујемо серију са Звездом© KK Будућност

Kошаркаши Црвене звезде сутра од 19:30 часова дочекују екипу Будућности у првој утакмици полуфиналне серије АБА лиге.

"Очекује нас захтевна утакмица и серија. Звезда је у Евролиги показала квалитет, покривена је на свим позицијама. Покушавамо да ову утакмицу схватимо као озбиљан изазов, могућност да видимо где смо ми у односу на једну од најбољих европских екипа. Искористили смо овај период од утакмице са Сутјеском да неке ствари покушамо да адаптирамо у односу на њихов индивидуални квалитет, који није мали. Екипа од првог дана тренира добро, посвећено", истакао је Мијовић на конференцији за медије.

Додаје да је пласманом у полуфинале екипа испунила примарне циљеве.

"Међутим, спортски и људски је да се амбиције ту не завршавају. Поштујемо квалитет Звезде, која је фаворит у овој серији. Серија има префикс дербија и због нашег квалитета. Годинама смо у врху АБА лиге, ово су постали класици регионалне кошарке. За нас је ово изазов. У добром расположењу и атмосфери очекујемо серију која следи. Имамо своје амбиције и жеље", закључио је Мијовић.

image