Спорт

Ивановић након Будућности: Енергија и одбрана решиле меч, али биће тешко

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је да је његов тим енергијом и сјајном игром потпуно надиграо ривала у полуфиналу АБА лиге
Ивановић након Будућности: Енергија и одбрана решиле меч, али биће тешко© ATA Images

Црвена звезда је на свом терену убедљиво победила Будућност са 93:55 у првом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге.

Серија се игра на две победе, а наредни меч је на програму 23. маја у Подгорици.

"Мислим да је кључ победе био у нашој изванредној енергији и доброј одбрани. Стекли смо предност коју смо успели да одржимо и добијемо екипу којој ово није право лице. Нама је потребна још једна победа и знамо да ће бити врло тешко", рекао је Ивановић на конференцији за медије после меча.

Тренер Црвене звезде је навео да је и поред убедљиве победе свог тима незадовољан неким детаљима.

"Све има своје добре и лоше стране. Када се направи пауза после неког интензивног периода, онда постоји могућност да се изгуби тај ритам. Сада опет имамо паузу мало дужу, надам се да ћемо одржати ритам. Пауза је и добра, јер имамо више времена да спремимо утакмицу", додао је Ивановић.

Тренер Будућности Петар Мијовић је истакао да је његова екипа играла само првих пет минута.

"Против Звезде морате да имате фокус од првог до последњег минута, морате да будете на врхунском нивоу. Ми смо играли само пет минута и то на почетку меча. Отворили смо терен ривалу, Факундо Кампацо је разбио дефанзивну поставку, Звезда је кажњавали сваку нашу грешку, а било их је много баш много. Одбрана је била благо речено мека", нагласио је Мијовић.

Он је додао да се Будућност сада окреће другој утакмици у Подгорици.

"Поновићу још једном, фокус, енергија и агресивност у одбрани морају да буду на врхунском нивоу од првог до последњег минута, ако желимо да будемо равнопаван ривал", закључио је Мијовић.

image