Холанд наредне године прелази у Реал? Испливали детаљи уговора звезде Ситија

Британски "Атлетик" тврди да ништа није искључено по питању могућег новог трансфера Норвежанина

Фудбалер Манчестер ситија Норвежанин Ерлинг Хoланд могао би наредне године да потпише уговор са мадридским Реалом, преноси британски "Атлетик".

Холанд (22) је прошле године стигао у Манчестер сити из Борусије Дортмунд уз обештећење од 60.000.000 евра, а већ је успео да у том клубу постигне 52 гола на 48 утакмица.

"Холанд је прошле године причао саиграчима у Борусији да жели да игра за Реал. Међутим, послове у вези његовог преласка у Манчестер сити водили су главни оперативац клуба Омар Берада и спортски директор Чики Бегиристајн. Они су Холанду и његовој породици скренули пажњу да ће млади нападач тешко да добије шансу у првом тиму Реала уз легендарног Карима Бензему и очекивано појачање Килијана Мбапе, који је на крају остао у Пари Сен Жермену. Зато је Холанд, иако је цео Дортмунд знао да жели у Реал, прихватио понуду Манчестер ситија. Он се уплашио да му Французи у Реалу не узму минутажу, статус и медијску пажњу", наводи се у тексту "Атлетика".

Британски листи истиче да Холанд и даље сам одлучује о својој будућности у Манчестер ситију.

"Поуздани извори су нам објаснили да Холанд може на крају наредне сезоне да напусти Сити за 200.000.000 евра, а у лето 2025. обештећење се спушта на 175.000.000 евра. Обе клаузуле у уговору важе за клубове ван Енглеске", наводи извор "Атлетика" близак енглеском клубу.

Британски медији подсећају да је отац нападача Манчестер ситија Алф Инге Халанд импресиониран мадридским клубом.

"Реал жели Холанда, а фудбалер планира да настави каријеру у Мадриду. Обе стране одржавају коректне односе, јер би у будућности могли да удруже снаге", закључује се у тексту Атклетика.