Одбојкашици из Пољске отровали чланове породице јер је играла у Русији!

Језив третман којој је подвргнута једна спортисткиња само због чињенице да је играла у једном руском клубу потврђују репресију коју трпе сви који имају било какве везе са руским спортом

Пољакиња Малвина Смаржек није желела да напусти Локомотиву из Калињинграда прошле године, али је на крају била приморана.

Смаржекова, која је за Локомотиву играла у сезони 2021/2022, била је срећна и задовољна у клубу, толико да је изјавила да не жели да га напушта јер се не осећа угрожено.

Те речи засметале су навијачима у Пољској који су почели да јој прете, али и да иду много даље од претњи.

Александер Косирков, генерални директор клуба, у изјави за "РИА Новости" открио је да су нападачи отровали су и њу и чланове њене породице!

"Истина, била је таква ситуација. Чињеница је да је Малвина напустила клуб са сузама у очима", почео је Косирков.

"Колико ја знам, не само да су отровали њу, него и њене родитеље и блиске пријатеље. Због тога је морала да напусти Русију. Сматрала је Локомотиву из Калињинграда једним од најбољих клубова у којима је играла током каријере. Није желела да иде, плакала је, али када су и њени рођаци постали угрожени, одлучила је да напусти земљу."

Вратила се у родну земљу и потписала за екипу Девелопреса из Жешува, али ни ту није добро прошла.

На утакмици против ЛКС Лођа у полуфиналној серији Таурон лиге прошлог априла, навијачи су истакли транспарент против ње, вређали је и називали "руском ку***м".

Косирков је додао да због читаве ситуације Малвина није могла да живи у Пољској дуго времена, па је потписала за бразилски клуб Осаско.

"Разговарали смо док је још била у Русији, разматрали ситуацију, али, нажалост, била је веома уплашена. Колико сам разумео, није позивана ни у репрезентацију јер је играла у Русији и остала месец дана пошто је ситуација почела", додао је човек и који је председник Одбојкашке федерације Калињинградске области.

Истина, 26-годишњакиња из Ласка је искључена из националног тима, упркос чињеници да је била једна од најбољих играчица.