Спорт

Никола Калинић за РТ Балкан: Било би најбоље да Звезда и Партизан играју у финалу Евролиге

Једини српски кошаркаш на овогодишњем фајнал-фору Евролиге у Каунасу, за РТ Балкан открио је како се његов тим спрема за полуфинални меч, као и то шта представља српска кошарка у Европи
Никола Калинић за РТ Балкан: Било би најбоље да Звезда и Партизан играју у финалу Евролиге© RT Balkan

Калинић се потрудио да Србија и ове године има представника међу играчима на фајнал-фору.

Последњи пут када је један финални меч протекао без српских кошаркаша, било је пре чак осам година.

"Наравно да прија када тако нешто чујем и да је леп податак. Потрудићу се да нас покажем у најбољем светлу и ове године и да Србија још једне године има представника у финалу", изјавио је Калинић и додао:

"Било би најбоље да Звезда и Партизан играју у финалу Евролиге, па би то онда највише значило за српску нацију", додао је српски кошаркаш.

Калинић је причао и о противнику у полуфиналу, у којем ће се Барселона у "Ел класику" састати са Реал Мадридом.

Реал је након невероватног преокрета, у "мајсторици" елиминисао Партизан.

"Знају да направе нешто ни из чега, преокренули су из изгубљене ситуације, потпуно променили менталитет, моментум и заслужено прошли даље, већ годинама их краси то нешто. Очигледно да имају искуство и године у ногама. Треба остати смирен у сваком тренутку против њих.“

Никола је на крају прокоментарисао и форму у којој се налази "Благурана".

"У последње време играмо јако добро, немамо неких већих проблема и повреда и атмосфера је сјајна. Имали смо времена и да одморимо и припремимо се за најбитнији део сезоне", закључио је Калинић.

Дуел Барселоне и Реал Мадрида игра се у петак и други је на програму на фајнал-фору у Каунасу, са почетком од 19.00 часова.

image