Спорт

Рукометаши Војводине победили Партизан у првом финалном мечу плеј-офа

Рукометаши Војводине победили су у Новом Саду екипу Партизана после продужетака резултатом 32:28 у првом мечу финала плеј-офа Суперлиге Србије
Рукометаши Војводине победили Партизан у првом финалном мечу плеј-офа© RK Vojvodina

Меч је у регуларном делу завршен без победника, 26:26, а Војводина је после додатних два пута по пет минута славила са 32:28.

Војводина је повела 1:0 у финалној серији, која се игра на две победе.

Најефикаснији у екипи Војводине били су Азиз Аиди, Бојан Рађеновић и Барис Пукхоуски са по шест голова. У тиму Партизана најефикаснији је био Урош Kојадиновић са седам голова, док је Стефан Петрић додао шест.

Меч у Новом Саду обележио је инцидент у 26. минуту. При вођству Војводине од 12:6 дошло је сукоба играча оба тима на терену, после прекршаја рукометаша Партизана Вука Лазовића над играчем Војводине Азизом Аидијем. Играчи оба клуба су утрчали на терен, а онда је дошло је до међусобне туче.

Утакмица је настављена после неколико минута, а судије су одлучиле да Лазовићу покажу црвени картон, а његов саиграч Борис Радивојевић је добио плави картон. Плави картон добио је и рукометаш Војводине Грегор Оцвирк.
Војводина је прво полувреме решила у своју корист 17:10.

У другом полувремену гости су успели да смање предност Војводине, а Партизан је до изједначења стигао голом Kојадиновића из седмерца у 60. минуту. Новосађани су у додатних 10 минута славили са 6:2 и заслужено су изборили победу.

Други меч биће одигран 24. маја у Београду.

image