Спорт

Како се Холанду променио живот од доласка у Манчестер?

Најбољи нападач данашњице био је препознатљив и у претходним срединама, али је од доласка у Енглеску његова популарност кренула метеорским успоном
Како се Холанду променио живот од доласка у Манчестер?Getty © Michael Regan

Фудбалер Манчестер ситија и норвешки репрезентативац Ерлинг Браут Холанд изјавио је да због своје популарности не може више нормално да живи.

Холанд је прошле године стигао у Манчестер сити из Борусије Дортмунд за 60 милиона евра.

Он је за "грађане" ове сезоне постигао 52 гола на 50 мечева.

"Не могу више нормално да живим. Тешко ми је да радим најобичније ствари, али такав је мој живот. Нећу да се жалим. Покушавам да будем оно што јесам сваки дан и да се окружим добрим, искреним, пристојним људима. Мислим да је то кључно. Тако сам сложио живот, а за ово остало не марим", изјавио је Холанд.

Норвешки фудбалер је истакао да никада не гледа репризе својих мечева.

"Гледам доста фудбала у слободно време, али не гледам репризе својих утакмица. Доста људи то ради, али ја не верујем у то. Мислим да бих онда превише размишљао о својој игри, што, по мом мишљењу, није добро", закључио је сјајни центарфор.

Он је у првој сезони на Острву већ освојио домаћи шампионат, а са Ситијем ће играти и у финалу преостала два такмичења – Лиге шампиона и ФА купа.

Такође, најбољи је стрелац елитног европског такмичења са 12 погодака, а у Премијер лиги је оборио рекорд по броју голова постигнутих у једној сезони – тренутно их има 36.

image