Случај "Тони" наставља са бизарностима, фудбалер се кладио против своје екипе

Енглески фудбалер из редова Брентфорда Ајван Тони, који је због клађења кажњен забраном бављења фудбалом на осам месеци, кладио се у више наврата да ће његов тадашњи тим да изгуби, саопштила је независна регулаторна комисија

Нападач Брентфорда Ајван Тони суспендован је из свих фудбалских активности на осам месеци и неће моћи да се бави фудбалом све до 16. јануара 2024. године, због кршења правила о клађењу.

Енглески фудбалер је уз то кажњен и са 50.000 фунти и упозорен је на његово будуће понашање због кршења правила клађења од стране Фудбалске асоцијације (ФА).

Нападач Брентфорда је оптужен за 262 кршења правила Е8 ФА у периоду од 25. фебруара 2017. до 23. јануара 2021. ФА је касније повукла 30 од ових кршења, а он је признао преостала 232.

Оно што даје посебну тежину кршењу ових правила, јесте информација коју је независна регулаторна комисија саопштила, а коју су пренели британски медији, а она каже да се Тони често кладио на мечеве свог тима.

Наиме, у чак 29 наврата кладио се на утакмице клуба у којима је играо или био члан (стални или на позајмици).

Чак 13 пута, Тони се кладио против екипе за коју је наступао.

Енглеска фудбалска асоцијација претходно је саопштила да је Тонију дозвољено да се врати тренинзима са својим клубом током последња четири месеца суспензије, почевши од 17. септембра 2023.

Ово значи да ће Брентфорд бити без најбољег стрелца у целој првој половини наредне сезоне.