Спорт

Мијаиловић: Партизан пушта кошаркаше за меч са Британијом

Председник Кошаркашког клуба Партизан, Остоја Мијаиловић, изјавио је да да ће београдски клуб ставити све играче на располагање селектору Србије Светиславу Пешићу за утакмице против Велике Британије и Турске у другом кругу квалификација за Светско првенство.
Мијаиловић: Партизан пушта кошаркаше за меч са Британијом© FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Србија ће 11. новембра гостовати у Њукаслу селекцији Велике Британије у мечу трећег кола групе И другог круга квалификација за СП 2023, а три дана касније ће дочекати Турску у Београду.

„Долази нам јако важна утакмица против Британије, од које нам зависи хоћемо ли ићи на СП или не. Та утакмица се поклапа са нашом евролигашком утакмицом против Олимпијакоса. Партизан је увек давао на располагање све своје српске играче, тако ће бити и овај пут, без обзира на то што имамо важну утакмицу“, рекао је Мијаиловић.

Партизан ће 10. новембра гостовати Олимпијакосу у седмом колу Евролиге, а осам дана касније црно-бели ће дочекати Макаби.

„Желимо да помогнемо репрезентацији да се пласира на СП, пошто је то важно за целокупну нацију, а и за државу која много улаже у спорт. Ми ћемо се, са друге стране, борити свим снагама да добијемо Олимпијакос, пошто дугујемо велику захвалност нашим навијачима“, истакао је Мијаиловић.

Селектор Србије Светислав Пешић ће наредних дана саопштити списак кошаркаша на које рачуна за мечеве са Великом Британијом и Турском.

На његовом списку неће бити наши кошаркаши из НБА лиге, као и највероватније из евролигашких клубова.

Прво место на табели групе И дрзи Летонија са 11 бодова, док Грчка има десет.

Белгија и Србија су сакупиле по девет, Турска има осам, а Велика Британија седам бодова.

Пласман на СП обезбедиће три најбоље пласиране селекције, а нашу репрезентацију у фебруару наредне године очекују дуели са Грчком у Атини и Великом Британијом у Београду.

image