Пиоли: Милан мора да се појача ако желимо велике ствари у Лиги шампиона

Стратег "росонера" је свестан да је његовом тиму неопходна већа дубина и квалитет у свим линијама тима

Тренер фудбалера Милана Стефано Пиоли изјавио је да је задовољан што је његова екипа изборила пласман у Лигу шампиона, али је додао да очекује квалитетна појачања у летњем прелазном року како би "росонери" могли да буду конкурентни у свим такмичењима, преносе италијански медији.

Милан је коло пре краја такмичења у Серији А изборио пласман у елитно европско такмичење наредне сезоне. Клуб са "Сан Сира" се налази на четвртом месту на табели са 67 бодова.

"Ове сезоне смо у Серији А постигли мање од очекиваног, док је ситуација у Лиги шампиона била обрнута. Ово је први пут да смо покушали да се такмичимо на два фронта и само могу да захвалим мојим играчима на залагању. Истина је да смо у јануару и фебруару имали тежак период, али играчи никада нису престали да раде и верују и поново смо се ујединили", рекао је Пиоли.

Он је истакао да Милан мора да се појача у летњем прелазном року.

"Зависи шта желимо. Ако желимо да играмо полуфинале Лиге шампиона, онда је јасно да тим мора да буде појачан. Није битно да ли су у питању млађи или старији играчи. За конкурентност у оба такмичења потребна нам је и већа конкуренција у екипи. Ако то већ желимо, онда морамо да доведемо јаке играче", закључио је Пиоли.