Спорт

Енрике преговара са Наполијем, у игри и ПСЖ

Шпански стручњак Луис Енрике, налази се на радару Наполија, који је у потрази за новим тренером. Ипак, Енрике је жеља још неколико великих европских клубова, па остаје да се види кога ће некадашњи тренер Барселоне, тренирати у будућности
Енрике преговара са Наполијем, у игри и ПСЖGetty © Alexander Hassenstein

Не баш лако објашњив сценарио одвија се у редовима новог шампиона Италије.

Наполи је након 33 године, поново дошао до титуле у домаћем првенству, али је ситуација у клубу последњих дана била далеко од мирне.

Наиме, тренер Лучано Спалети одлучио је да напусти тим и рекао да одлуку није донео исхитрено.

"Ствар је решена, не предомишљаш се сваког дана. Ово је ситуација која се 'кува' већ неко време. Kада радиш од јутра до вечери неке ствари ти сазру у уму, јер мораш стално да приређујеш овај спектакл. Ако су уверен да не можеш да пружиш све што људи заслужују, време је да размислиш. Kада размислиш, стигнеш до закључка и држиш се тога. То није нешто што ниоткуда падне с неба", истакао је Спалети. 

Челници тима из Напуља кренули су у потрагу за новим шефом струке, а највећа жеља за сада им је шпански тренер Луис Енрике.

Некадашњи тренер Барселоне и репрезентације Шпаније, годину дана је без ангажмана.

Енрике се налази на радару неколико европских тимова и већ је био виђен као нови менаџер пар њих, али до договора није дошло.

Гласине кажу да је одбио да тренира Челси, упркос напредним договорима, као и да је отпао из селекције ПСЖ-а.

Добро информисани трансфер експерт и новинар "Скај спорта" Фабрисио Романо, доноси информацију да "Енрике и Наполи преговарају, да италијански клуб у Шпанцу види сјајно решење, али да су обазриви, јер је Енрике на радару највећих клубова Европе."

Поред Луиса Енрикеа, европски медији наводе да су у игри за место тренера Наполија и Антонијо Kонте, Рафа Бенитез, Тијаго Мота, Винченцо Италијано и Ђан Пјер Гасперини.

image