Сполстра: Спремни смо за Денвер; Батлер: Идемо на титулу

Тренер кошаркаша Мајамија Ерик Сполстра изјавио је да његов тим воли изазове и додао да ће покушати да освоји шампионски прстен у НБА лиги

Кошаркаши Мајамија пласирали су се у велико финале НБА лиге, пошто су у гостима победили Бостон са 103:84 у седмој утакмици финала Источне конференције.

Тренер "врелине" изјавио је да тренира невероватан тим.

"Ради се о невероватној групи играча. Ми смо људи у великој арени. Са прашином, знојем и крвљу на нашим лицима. Много људи може да се повеже са овим тимом јер понекад морате и да пропатите због ствари које волите", изјавио је Сполстра.

Кошаркаши Мајамија ће у финалу играти са екипом Денвера, а први меч је на програму у петак. Предност домаћег терена имаће екипа Денвера.

"Имамо невероватне такмичаре у овом тиму, који воле изазове. Отворени су за критику, а бориће се за шампионски прстен. Брига нас шта свет каже, а не занима нас ко критикује кога. Спремни смо за наредну борбу. Славићемо помало ове вечери у авиону за Денвер, а онда крећемо у нови изазов", додао је Сполстра.

Он је на крају истакао да Бостон има сјајан тим.

"Имам велико поштовање за њих као противника. Првокласни су. Погледајте ту групу власника, Бреда Стивенса и Џоа Мазулу, тренерски тим, они су сјајан тим и врхунска организација. Оно што нам се десило прошле године било нам је у мислима и дало нам је енергију за ову годину", закључио је Сполстра.

Лидер Мајамија Џими Батлер, изјавио је да није изненађен успехом.

"Нисам уопште изненађен овим што смо постигли. Имам потпуну веру у себе и све у тиму, ову групу играча, у тим који су заједно саставили тренер Ерик Сполстра и Пет Рајли. Сведочим томе сваког дана. Знам како добру групу играча имамо, знам и како смо добра целина и резултат тога је стигао", рекао је Батлер.

"Нико још није задовољан у Мајамију. Нисмо још учинили нешто велико и сигурно нико од нас није играо за то да само освојимо Источну конференцију. Играмо да освојимо титулу", поручио је Батлер.