Спорт

Кецмановић након драме и беспоштедне борбе изгубио добијен меч

Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло Ролан Гароса, пошто је у првом колу изгубио од Италијана Андрее Вавасорија са 3:2 (5:7, 2:6, 7:6 (10:8), 7:6 (7:3), 7:6 (11:9))
Кецмановић након драме и беспоштедне борбе изгубио добијен мечGetty © Mark Brake

У Паризу је, после два и по сета игре, деловало да је Кецмановић надомак победе, али је Италијан, 148. тенисер на свету, чудесно успео да преокрене и дође до тријумфа.

Меч је трајао пет сати и 10 минута, а српски тенисер је на овом дуелу пропустио пет меч лопти. 

Све је почело идеално за српског тенисера - Кецмановић је направио брејк у првом сету за 6:5, а онда сигурно сервирао за вођество.

Други сет је отворио одузимањем сервиса противнику, а до краја овог дела игре направио је још један брејк, па је дошао до убедљивих 6:2 и 2:0 у сетовима.

Кецмановић је први стигао до брејка у трећем сету и то у трећем гему. Италијан је одмах узвратио рибрејком, али је српски тенисер у седмом гему дошао до новог брејка.

Уследио је нови брејк Вавасорија, а потом се играло гем за гем, да би победник овог сета био одлучен у тај-брејку.

Кецмановић је имао четири меч лопте, али је Италијан на крају славио са 10:8.

Вавасорију је скочило самопоуздање, па је дошао први до брејка у четвртом сету.

Успео је Кецмановић да узврати, али је и овај део игре одлучен у тај-брејку, који је опет припао Италијану, овај пут са 7:3.

Драма је достигла врхунац у завршници петог сета - Кецмановић је мао меч лопту при резултату 5:4, али је Италијан успео да се извуче и направи брејк.

Потом је Италијан имао меч лопту, али је Кецмановић добро сервирао и извукао тај-брејк.

Још једном, Италијан је био успешнији у овом делу игре, добио га са 11:9 и дошао до победе.

Вавасори ће у другом колу Ролан Гароса играти са Аргентинцем Ђенаром Албертом Оливијеријом, који је у пет сетова савладао Француза Ђованија Мпешија Перикара 7:6 (7:3), 4:6, 4:6, 7:5, 6:1.

image