Ћави: Барселона чини све да врати Месија, али сада зависи од њега

Каталонци желе да после две године поново удруже снаге са званично најбољим фудбалером света

Тренер фудбалера Барселоне Ћави Ернандез изјавио је да само од аргентинског репрезентативца Лионела Месија зависи да ли ће да настави каријеру у каталонском клубу, преносе шпански медији.

Меси је од 2000. до 2021. године играо за Барселону, али је онда због тешке финансијске ситуације у каталонском клубу одлучио да настави каријеру у Пари Сен Жермену. Аргентинац има уговор до 30. јуна са француским клубом.

"Све зависи од њега, ако жели да се врати у Барселону, ми ћемо као клуб да учинимо све да му то омогућимо. Сигуран сам да би нам доста помогао, али у оваквим ситуацијама постоје неки други проблеми као што су финансије. Питање и какву плату жели Меси. Навијачи желе да се врати и скандирају његово име. Сада је све на њему", рекао је Ћави у разговору за "ТВ3".

Он је истакао да је имао тешке разговоре са Ђераром Пикеом и Ђордијом Албом.

"Увек је тешко када морамо да донесемо одлуку која је у супротности са жељама играча. У једном тренутку сам морао да кажем Пикеу да неће бити у првом плану. Било ми је тешко да спавам после разговора са Пикеом због чињенице да смо доста тога прошли заједно. Када је у питању Алба имао сам осећај да сам га изневерио као пријатељ, али екипа је увек на првом месту. Алба се наљутио, ја га разумем. Касније смо разговарали и рекао je да ће да буде фокусиран 100 одсто. Тако је и било", додао је тренер Барселоне.

Барселона је ове сезоне освојила титулу у Ла Лиги, али се није прославила у Лиги шампиона и Лиги Европе.

"Један од најгорих осећаја у тренерској каријери је било сазнање да нисмо били конкурентни у Европи. То је важна ствар и питање које ћемо морати да решимо. Морамо да се појачамо да би били конкурентни", закључио је Ћави.