Белорускиња се огласила због "напада" новинара: Нисам се осећала безбедно, доста је било политике

Арина Сабаленка је у среду претрпела непримерено испитивање новинара о политичким темама, због чега је друга тенисерка света у петак одлучила да одржи другачију конференцију за медије

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка одлучила је да у петак не одржи класичну конференцију за медије после непријатних сцена које је у среду доживела на Ролан Гаросу.

Друга тенисерка света је савладала Камилу Рахимову 6:2, 6:2 и пласирала се у четврто коло турнира, али је после меча одбила да одржи "отворену" конференцију за новинаре, већ је одговарала на само неколико питања која се су тицала искључиво њеног меча.

Разлог за овакву одлуку Белорускиње био је агресиван напад једног од новинара после њеног претходног меча, када је својим питањима упорно тврдио да Сабаленка подржава председника белорусије Александра Лукашенка, упорно га називајући "диктатором".

Сабаленка је све време одбијала да одговара на питања поменутог новинара, али он није одустајао и покушавао је да "стави речи у уста" белоруској тенисерки. Због тога је она одлучила да се новинарима у петак обрати на другачији начин.

"После мог меча у другом колу, причала сам са медијима као што увек чиним. Знам да они још увек очекују да постављају питања која се више тичу политике него мог тениса. Месецима уназад, одговарала сам на ова питања на турнирима и била врло јасна у мојим ставовима. Знам да морам да одговарам на питања медија на питања која се не тичу тениса или мојих мечева, али у среду се нисам осећала безбедно на мојој конференцији", почела је Сабаленка у свом излагању.

Белорускиња већ месецима одговара на питања која се тичу политике и ратних дешавања у Украјини.

"Требало би да могу да се осећам безбедно када дајем интервјуе новинарима. За моје ментално здравље и моју добробит, одлучила сам да данас себе извучем из такве ситуације и турнир ме је подржао у тој одлуци. Ово је било неколико тешких дана и сада је мој фокус да добро наступам овде у Паризу", рекла је Сабаленка.